Länsi-Kymen Kulttuuritie

Majoitus

Länsi-Kymen Kulttuuritien numeroiduista nähtävyyskohteista ja päätapahtumista sekä Strömforsin ruukin asioista kertovat kotisivut avautuvat yksittäin heti käyttöösi, kun klikkaat tämän sivuston reittikartan vieressä olevia punavärisiä käyntikohteiden ja tapahtumien nimiä.

Majatalo Loviisa

Sibeliuksenkatu 3, 07900 Loviisa
Puh. 040 835 7997www.majataloloviisa.fi

Loviisan majatalo

Loviisan kirkon ja Sibeliustalon viereisessä, sisustukseltaan 1960- ja 70-lukujen retrohenkisessämajatalossa on 14 savutonta huonetta, saunaosasto ja uima- allas. Kaikissa huoneissa on pesuallas ja jääkaappi sekä langaton verkkoyhteys. Suihkut ja wc:t ovat käytävällä. Kokoustilaa 25 hengelle.

Aamiainen tilauksesta ryhmille. Viereisellä tontilla on runsaasti maksuttomia pysäköintipaikkoja.

Hotel Degerby

Brandensteininkatu 17 , 07900 Loviisa
Puh. 019 50 561www.degerby.com

Hotelli Degerby

Hotel Degerby on laadukas ja viihtyisä kaupunkihotelli aivan Loviisan keskustassa. Vuonna 1992 valmistuneessa hotellissa on 50 hyvin suunniteltua huonetta, joissa on huomioitu myös lapsiperheet, allergikot ja liikuntarajoitteiset. Kaikki huoneet ovat savuttomia. Huonehintaan sisältyy maukas aamiainen, nopea wifi-yhteys, iltasauna sekä pysäköinti hotellin parkkipaikalla.

Ravintola Kalle J tarjoaa herkulliset aamiaiset ja arkipäivien lounasaikaan klo 11-14 päivän keittoa, salaattibuffetin ja lämpimiä pääruokia. Hotellin kadunkulman Bar&Café tunnetaan puolestaan raikkaan kylmistä ja kuumista juomistaan.

Strömforsin ruukkikylä

Ruukintie 15, 07900 Ruotsinpyhtää

Ruukin vanhin majoitusrakennus on nykyajan mukavuusvalmiuksilla varustettu saviseinäinen Krouvinmäen majatalo 1790-luvulta. Sen 2-6 hengen huoneisiin voidaan majoittaa yhteensä 20 yöpyjää.

Strömfors Bed&Bistro

Ruukintie 10 A, 07970 Ruotsinpyhtää

Ruukin kartano

Strömforsin ruukin valkeassa kartanorakennuksessa, os. Ruukitie 10, on avattu kesällä 2016 uusi yöpymiskohde ja ravintola yhteisotsikolla Strömfors Bed&Bistro. Tuoretta lähiruokaa suosiva bistro on auki kesäisin tiistaista sunnuntaihin, sekä muina aikoina tilauksesta. Lisää tietoa ja tarkat aukioloajat nettisivuilta: bedandbistro.fi

Majoitushuoneet sijaitsevat kartanon yläkerrassa, kylpyhuoneet sijaitsevat käytävillä. Bed&Bistro tekee yhteistyötä useita liikuntapalveluja ja -tapahtumia ruukin lähialueella tarjoavan Strömfors Outdoor Factoryn kanssa. Bed & Bistron kautta voi varata kanootteja ja muita ulkoharrastuksiin sopivia välineitä sekä koirille harjoitustunteja uuteen, lähes tuhannen neliön suuruiseen Strömforsin koiraurheilukeskukseen.

Moision Taide- ja Pitokartano (32)

Moisiontie 163, 47200 Elimäki (Kirkonkylän itälaidalla)
Puh. 050 527 2799www.moisionkartano.com

Moision kartano

Vuodesta 1997 alkaen Moisio on ollut avoinna yleisölle taide- ja pitokartanona. Päärakennuksen yläkerran salit on varattu konserttien, tanssiaisten, yksityistilai- suuksien ja Hasun perheen taide- ja antiikkikokoelman ja vaihtuvien näyttelyjen yhteistilaksi ja alakerran salit sisustettu 120 hengen tilausravintolaksi.

Kartanon pihapiirin majatalossa on Kulttuuritien ja maaseudun retkeilijöiden ja mm. kartanon häävieraiden varattavissaseitsemän kahden hengen huonetta.

Lisävuoteita käyttämällä edullista majoitustilaa riittää 19 yöpyjälle. Aula, keittiö sekä wc- ja suihkutilat ovat majoittujien yhteiskäytössä. Erikseen voi varata käyttöönsä myös saunan. Aamiaiset valmistetaan tilauksesta.

Mikkelän matkailumaatila (45)

Kukkomäki 59, 45610 Koria
Puh. 040 510 4143www.mikkelafarm.net

Mikkelä on viihtyisä ja rauhallinen aamiaismajoituskohde Elimäen kirkonkylän ja Kouvolan välillä, vain 700 metrin päässä Valtatie 6:lta. Tilan metsien ja peltojen oheen sisältyy8 hehtaarin maisemanhoitoalue, jolla laiduntavat myös maatilan terhakkaat ponit. Lisäksi majoittujien käytettävissä on hyviä ulkoilureittejä.

Useimmat Mikkelän majoitushuoneetsekä niistä yhdisteltävät perhehuoneistotja iso tupa sijaitsevat vierastalossa, jonka vieressä on lento/sulkapallokenttä. Päärakennuksessa on aamiais- ja ruokailutilojen lisäksi erillinen huoneisto omalla sisäänkäynnillä. Ryhmillä on käytettävissä 15 vuodepaikkaa.

Vierastalon tupa soveltuu myös 10-30 hengen kokoustilaksi, japäärakennuksen ruokailutilassa on tilauksesta palveluvalmius 10-52 hengen ryhmäruokailuilleja kahvituksille. Tilan emäntä tunnetaan hyvistä ruuanlaitto- ja leipomistaidoistaan. Mikkelä B&B on avoinna ympäri vuoden.

Perheniemen opisto (55)

Opistontie 15 B, 47450 Perheniemi (Iitti)
Puh. 05 757 4100www.perheniemi.com

Perheniemen opiston päärakennus.

Karjalan Kannakselta sodan alta Iittiin muuttanut 90-vuotias Perheniemen opisto järjestää moniteemaisia kesäkursseja sekä tarjoaaedullista majoitusta ja mm. juhlatiloja vanhassa Perheniemen kartanomiljöössä historialtaan rikkaalla Sääskjärven ranta-alueella.

SF-Caravan Leininranta(70)

Siestantie 7, 47400 Kausala
Puh. 040 833 5730www.sf-caravankaakkoishame.fi

SF-Caravan Leininranta

Vuonna 2014 avattu caravanalue sijaitsee 3,5 km:n päässä Kausalasta Lahteen päin. Leininrannassa järjestetään karavaanareille useita kesätapahtumia jaalue kuuluuCaravan Huiput -ketjuun.

Kausipaikkojen lisäksi käytössä on 35 vierasvaunupaikkaa, oma uimaranta, vuokra- veneitä ja hyvät sauna-, keittiö- ja oleskelutilat.

Metkan mökit (73)

Sitikkalantie 372, 47490 Mankala (Iitti)
Puh. 050 596 8579

Metkan mökit

Mökit sijaitsevat tyynesti virtaavan jokiosuuden rannalla valtakunnallisesti merkittä- vässä perinnemaisemassa.Maatilalla on kaksi suurta ja kattavasti varusteltua uutta rantahuvilaa sekä yksi vanhempi, hyvin rakennettu perinteinen rantamökki.

Lisäksi runsaan 500 metrin päässä joelta sijaitseva vanha torppa on kunnostettu majoitustilaksi. Torpalla on oma pihasauna sekä jokirannan uimapaikka ja vene. Jokirannasta voi vuokrata myös ponttoonisaunan.Asiakkaille vuokrataan kalastusvälineitä, perämoottoreita ja kirkkovenettä. Hyvät marja- ja sienimetsät aivan mökkien äärellä.

Yli-Kaitalan lomamökit ja Tilausravintola Ketunleipä (74)

Kaitalantie 323, 47490 Mankala
Puh. 050 386 3737www.yli-kaitala.com

Auringonsilta, Yli-Kaitala

Sammalsauna, Yli-Kaitala

Palvelukapasiteetiltaan lomakeskusten sarjaan runsaassa 20 vuodessa kasvanut Yli-Kaitalan matkailutilaKymijoen Kettujärven äärellä tunnetaan laadukkaista majoitustiloistaan,monipuolisista kalastus- sekä muista ohjelmapalveluistaan, nykyaikaisesta tilausravintolastaanjainnovatiivisesta puolipallon muotoisestamonitoimisaunastaan – perinteisten saunatilojen ja kylpyallaspalvelujen rinnalla.

Mökkimajoituksen ohessa Yli-Kaitalassa on myös hotellitason majoitushuoneita minikeittiöillä ja järvinäköalalla. Ravintolassa on täydet anniskeluoikeudet sekä kokousvalmius jopa 120 hengen käyttöön.

Herkulliset ruuat, tyylikkäät juhlakattaukset ja ystävällinen palvelu varmistavat Yli-Kaitalassa yksityistilaisuuksienkin asiakkaille hyvän mielen.Ruoka- ja virvoketarjoiluja toteutetaan tarvittaessa maatilan eri osiin rakenne- tuille leiripaikoille, esim. entisen Harakankosken kalastus- ja retkikeskukseen sekä innovatiiviselle Sammalsaunalle ja näköalasauna Kettuun.

Hotelli Sommelo

Pallokentäntie 2, 45700 Kuusankoski, Puh. 05 740 701 sommelo(a)avainhotellit.fi www.avainhotellit.fi/sommelo

Hotelli Sommelo sijaitsee Kuusankosken keskustassa luonnonkauniilla paikalla Kymijoen rannassa. Rantakiinteistössä on kaikkiaan 89 kodikasta hotellihuonetta: yhden hengen huoneita 8, kahden hengen huoneita 78, perhehuoneita 3 ja saunallisia huoneita 1.

Huonehinnat:
Yhden hengen huone alkaen 65-72€/vrk
Kahden hengen huone alkaen 79-89€/vrk
Perhehuone 120€/vrk, lisävuode 22€.

Hotellissa on kolme saunaa, joista kaikista on yhteys allasosastolle. Tilaussaunaan ja sen kabinettiin mahtuu 20 henkeä mukavasti löylyihin ja sen jälkeen saunaoluelle.

Sauna 1-10 henkilölle 130 euroa, 11-20 henkilölle 180 euroa.

Kymin Huvila (90)

Ahlmannintie 1, 45700 KUUSANKOSKI   Puh. 050 454 7527 
www.kyminhuvila.fi  Aukioloajat ma - pe klo 11 - 14 tai sopimuksen mukaan.

Arkkitehti Theodor Deckerin suunnittelema Huvila tarjoaa vierailleen salitilojen arvokkuutta ja hienostuneisuutta sekä herkullista lounasruokaa ja laadukasta majoitusta komeapuustoisen vehreän puiston suojaamana. A-oikeuksin palvelevan Huvilan tiloja voi vuokrata myös yksityisiin perhejuhliin, saunailtojen viettoon ja kokouskäyttöön.

Yöpyjiä varten on 10 hotellihuonetta, joista kolme isoa sviittiä sijoittuu Huvilan toiseen kerrokseen ja loput seitsemän vuonna 1970 valmistuneeseen siipirakennukseen. Sen seinustalla on puiston puolelle avautuva viehättävä pihaterassi. 

Alun perin Huvila rakennettiin Kymijoen rantatörmälle Kymintehtaan isännöitsijän asunnoksi vuonna 1873, ja yhtiön keskeisiä osakkaita sen alkuvaiheessa olivat Forssaan tekstiiliteollisuuden perustanut Axel Wilhelm Wahren sekä turkulainen liikemies Ernst Dahlström. Yhtiön paperitehdas valmistui kosken itärannalle toukokuussa 1874.